“Jeg har alltid hatt lyst til å bære alt jeg trenger med meg på jakt, og sove der jeg befinner meg når det blir mørkt”

Fin utsikt første kvelden. Stillheten brytes kun av en rypestegg oppe i lia.
Fin utsikt første kvelden. Stillheten brytes kun av en rypestegg oppe i lia.

I helga bød muligheten seg, så jeg pakket det viktigste på 20 minutter, og kastet meg i bilen. Det merkes ganske fort at det å jakte med nesten 20 kilo på ryggen blir mindre effektivt enn å sprette rundt i steinrøysa med en lett jaktsekk. Man skal være veldig forsiktig med tanke på hvor lett det er å sette foten feil og tråkke over, eller falle med tung sekk på ryggen når man går utenfor sti i steinrøys og bratte fjellsider. Når man er på tur alene i fjellet kan det bety slutten.

– Men for en frihetsfølelse det er å ikke behøve å tenke på å rekke ned til dalen før det blir mørkt. Jeg fant en ledig plass i fjellet med fin utsikt første kvelden. Jeg rakk såvidt opp dit jeg hadde planlagt før det ble mørkt. Stillheten brytes kun av en rypestegg oppe i lia. Og selv om nordavinden tok godt tak i kasta, var det bare glede å spore.

Jeg filmet en del på denne turen også, så det blir ny #utivillmarka film om ikke lenge for deg som venter på det. Det ble naturligvis for tungt å bære med god-kameraet mitt, så denne filmen er tatt med mobilkamera og gopro. Det ble uansett en minnerik tur-opplevelse for undertegnede.