“PREMIERE 1. September!”

“JEG HAR ALLTID HATT LYST TIL Å BÆRE ALT JEG TRENGER MED MEG PÅ JAKT, OG SOVE DER JEG BEFINNER MEG NÅR DET BLIR MØRKT”

Impuls jakt

Fin utsikt første kvelden. Stillheten brytes kun av en rypestegg oppe i lia.
Fin utsikt første kvelden. Stillheten brytes kun av en rypestegg oppe i lia.

Plutselig bød muligheten seg, så jeg pakket det viktigste på 20 minutter, og kastet meg i bilen. Det merkes ganske fort at det å jakte med nesten 25 kilo på ryggen blir mindre effektivt enn å sprette rundt i steinrøysa med en lett jakt-sekk.

Ikke ufarlig

Man skal være veldig forsiktig med tanke på hvor lett det er å sette foten feil og tråkke over, eller falle med tung sekk på ryggen når man går utenfor sti i steinrøys og bratte fjellsider. Når man er på tur alene i fjellet kan det bety slutten.

Annonse

Frihetsfølelse

– Men for en frihetsfølelse det er å ikke behøve å tenke på å rekke ned til dalen før det blir mørkt. Jeg fant en ledig plass i fjellet med fin utsikt første kvelden. Jeg rakk såvidt opp dit jeg hadde planlagt før det ble mørkt. Stillheten brytes kun av en rypestegg oppe i lia. Og selv om nordavinden tok godt tak i kasta, var det bare glede å spore.

Mobilkamera og GoPro

Jeg filmet en del på denne turen også, så det kommer #utivillmarka film om ikke lenge for deg som venter på det. Det ble naturligvis for tungt å bære med god-kameraet mitt, så denne filmen er tatt med mobilkamera og gopro. Det ble uansett en minnerik tur-opplevelse for undertegnede.